elektrolitiCentaur elektroliti su dodatak prehrani konjima koji se daju prije ili poslije pojačanih tjelesnih napora. Posebice se to odnosi na konje u visokom treningu i konje koji su izloženi određenom naporu tijekom neželjenih vanjskih utjecaja (npr. visoke temperature).

Intenzivniji treninzi, pojačani tjelesni napori pri višim temperaturama, duži transport i izlaganje drugim stresnim noksama redovito su situacije pri kojima se konji pojačano znoje. To su obrambeni sustavi kojima se tijelo hladi i nastoji vratiti tjelesnu temperaturu u optimum. No, mana ovoga sustava obrane jest veliki gubitak tekućine, ali i mineralnih soli odnosno elektrolita koji se gube iz organizma. Dugotrajan i veći gubitak može dovesti do dehidracije, opće apatije i slabosti organizma, gubitka tjelesne mase, pada imuniteta, pa i do uginuća od iscrpljenosti. Upravo zato pojavljuje se potreba specijaliziranih elektrolitičkih dodataka za konje koji su izloženi sličnim naporima, bez obzira koliko im opća hranidba bila uravnotežena.

Centaur elektroliti su preventivni dodatak konjima ali i pripravak kojim se poboljšava opće kondicijsko stanje vašeg ljubimca, te ostvaruje kvalitetan regeneracijski i rekuperacijski učinak u fazama intenzivnih treninga.

Sastav:
vitaminsko-mineralna predmješavina (kalij klorid, natrij klorid, natrij hidrogenfosfat-dihidrat, kalcij klorid, natrij citrat, glicin hidroklorid, Vit. C, niacin, pantotenska kiselina), dekstroza.

Kalcij 0,75 %
Natrij 5 %
Magnezij 0,01 %
Kalij 3,5 %
Kloridi 10 %
Glicin 3.500 mg
Vitamin C 8.000 mg
Niacin 1.000 mg
Pantotenska kiselina 1.000 mg
Dekstroza 68,5 %

Doziranje:
otopiti 50-60 g (2-4 mjerice) u vodi i dati za piće odraslom konju.

Način upotrebe:
otopiti u vodi za piće.
VODA MORA BITI STALNO DOSTUPNA!
PREPORUKA O TRAJANJU KORIŠTENJA: 1 do 3 dana ovisno o općoj kondiciji, odnosno intenzitetu i trajanju treninga.

Pakiranje:
kantice od 1 kg