Centaur osnovna hrana za konje (K-O-I)

2014 k-o-iKompletna hrana namijenjena svim odraslim konjima u razdoblju mirovanja i laganog rada te za kombinaciu s drugim hranama u prijelaznom razdoblju kada se postupno pojačava intenzitet treninga, (pogledajte članak „Kako funkcionira Centaur koncept ishrane?"). Ova hrana je dopuna svih neophodnih hranjivih tvari koje su potrebne uz osnovnu krmu, pašu, sijeno ili sijenažu. Zbog specifičnog sastava nesmetano se može davati konjima bez straha od neželjenih probavnih smetnji. Uzimanjem ove hrane vaši konji ostaju u odličnoj kondiciji, postižu stabilan metabolizam i osiguravate njihovu mirnoću.

Opširnije...

Centaur hrana za kobile u graviditetu i laktaciji (K-K-I)

2014 k-k-iUz visoku hranidbenu vrijednost, ova kompletna hrana sadrži posebne nutritivne komponente koje osiguravaju kobilama zadovoljavanje svih potreba, a u posljednjim mjesecima graviditeta optimalan razvoj i rast ploda. Izrađena je odabirom zdravih žitarica te njihova specifičnog tehnološkog pripremanja. To su kulture kvasaca Saccharomyces cerevisiae koji omogućuju stabilan i uravnotežen metabolizam, omega 3 kiseline kao zaštitu srca i krvnih žila ali i faktora koji osigurava opću stabilnost cijelog organizma.

Opširnije...

Centaur mješavina pahuljica (K-O-II)

2014 k-o-iiCentaur mješavina pahuljica namijenjena je prvenstveno starijim konjima i ponijima, ali i konjima koji nepovoljno reagiraju na zob. Ova hrana je strukturirana s osobitom pažnjom i izborom sirovinske osnovice kako bi se dobila hrana za uravnotežen metabolizam i prevenciju metaboličkih rizika. Osobito je djelotvorna u fazi rekonvalescencije ili kod specifičnih oboljenja koja zahtjevaju posebnu i pravilnu ishranu, npr. pododermatitis (laminitis) i sl. Centaur mješavina pahuljica sadrži isključivo termički obrađene žitarice bez dodatka zobi. Sastavu ove hrane dodana je neophodna vitaminsko-mineralna baza u specifičnom granuliranom obliku koja jamči odličnu kondiciju i stabilan metabolizam.

Opširnije...

Centaur Baby H&H - početna hrana za ždrjebad (od 4 tjedna do navršenih 6 mj. života)

2014 k-z-iS prihranom sisajuće ždrijebadi odnosno privikavanjem na krepku hranu treba početi nakon 3-4 tjedna starosti jer se sastav kobiljeg mlijeka u kvalitativnom i kvantitativnom smislu nepovoljno mijenja. Centaur Baby H&H je prva krepka lakoprobavljiva hrana za sisajuću ždrjebad, specifičnog sastava koji osigurava inicijalnu osnovu za postizanje i održavanje stabilnog metabolizma, pravilnog i uravnoteženog rasta i razvoja koštane i mišićne mase, proporcionalnog razvoja pojedinih regija tijela te ždrijebeta u cjelini. Ujedno predstavlja dobru prijelaznu osnovu za konzumiranje kompletne hrane za mlade konje u porastu i razvoju.

Opširnije...

Centaur hrana za sportske konje (K-S-I)

2014 k-s-iUniverzalna hrana za sportske konje namijenjena ponajprije konjima u preponskom jahanju. Uz visoku hranidbenu vrijednost, sadrži posebne nutritivne komponente koje osiguravaju sportskim konjima postizanje vrhunskih rezultata, uz zadovoljavanje svih potreba i zaštitu zdravstvenog stanja.

Opširnije...

Centaur hrana za ždrijebad i mlade konje u razvoju (K-Ž-I)

2014 k-z-iKompletna hrana za ždrjebad od navršenih šest mjeseci života i mlade konje u razvoju do godine i pol starosti. Sastav hrane je specifično strukturiran za kontinuiran razvoj i porast mladih konja. Uz visoku hranidbenu vrijednost, sadrži posebne nutritivne komponente koje osiguravaju optimalan uvod u dnevne obroke kojima će se mladi konji hraniti od navršene godine dana.

Opširnije...

Centaur bez žitarica (K-B-Ž)

Kompletna hrana čiji poseban sastav sadrži visoku razinu i optimalnu mješavinu vlakana, visoku razinu masti s povećanim udjelom omega 3 masnih kiselina te nisku razinu proteina, škroba i šećera. Zbog svog specifičnog sastava pozitivno utječe na funkciju probavnog sustava te je izuzetno pogodna za hranidbu konja s gastrointestinalnim poremećajem. Obzirom da NE SADRŽI ŽITARICE preporuča se i konjima preosjetljivima na žitarice.

Opširnije...

Centaur pahuljice classic (K-P-C)

Centaur pahuljice classic hrana, namijenjena je svim odraslim konjima u razdoblju mirovanja i laganog rada te uz kombinaciju s drugim hranama iz Centaur koncepta ishrane konja, kod pojačanog intenziteta treninga. Obzirom da ne sadrži ZOB, preporuča se za hranidbu konja preosjetljivih na zob. Centaur pahuljice classic sadrže termički obrađene žitarice i u svom sastavu sadrže neophodne vitamine i minerale.

Opširnije...

Centaur Racing (K-R-I)

2014 k-r-iCENTAUR RACING je kompletna hrana namijenjena ponajprije konjima u daljinskom jahanju, ali se može koristiti za ishranu dresurnih grla u treningu i natjecateljskom razdoblju. Sastav hrane je specifično strukturiran za brzu i dugotrajniju dostupnost energije. Uz visoku hranidbenu vrijednost, sadrži posebne nutritivne komponente koje osiguravaju sportskim konjima postizanje vrhunskih rezultata, uz zadovoljavanje svih potreba i zaštitu zdravstvenog stanja.

Opširnije...

Centaur Energy Mix Forte (E-M-F)

2014 k-m-fSpecifično strukturirana kompletna hrana namijenjena galopskim i kasačkim grlima u natjecateljskom razdoblju, koja zahtijevaju visoko raspoloživu energiju za kraće i „eksplozivnije" napore.

Opširnije...

Centaur osnovna hrana za konje (K-O-I-B-Z)

2014 k-o-iCentaur (K-O-l-B-Z) hrana, namijenjena je svim odraslim konjima u razdoblju mirovanja i laganog rada te uz kombinaciju s drugim hranama iz Centaur koncepta ishrane konja, kod pojačanog intenziteta treninga. Preporuča se za konje u školi jahanja i za hranidbu konja preosjetljivih na zob.

Opširnije...