Fokus našeg koncepta ishrane su zdravlje i dobrobit konja, dva elementa koja čine platformu na kojoj počiva daljni razvoj konja sukladno njegovoj konstituciji, fizičkoj predispoziciji i performansama.

front1-2

Tri načela cjelovitosti:

 1. Zaokružen proces proizvodnje, kontrole kvalitete i isporuke proizvoda
  Proces nabave sirovina, proizvodnje i isporuke proizvoda, te sustav kvalitete prati se i unaprjeđuje na temelju analiza podataka prikupljenih iz zapisa o kvaliteti, postupaka ocjenjivanja sustava, reklamacija i primjedbi korisnika. Posebna se  pažnja pritom pridaje praćenju zahtjeva tržišta.
 2. Homogeniziranost, funkcionalnost i uravnoteženost peletirane hrane
  Homogeniziranost po principu "svi sastojci u svakoj peleti" spriječavaju niz problema koji se javljaju u ishrani ručno izmješanim neobrađenim sirovinama ili sličnim nepeletiranim smjesama na tržištu. Uniformiranost hrane omogućuje pravilnu i uravnoteženu ishranu i zadovoljavanje nutritivnih potreba konja.
 3. Cjeloživotni koncept ishrane
  Naš koncept ishrane za konje počiva na zadovoljavanju prehrambenih potreba konja "od rođenja do kraja života", prema fazama života jedinke. Proizvodnja i raspoloživost potpunog asortimana hrane za konje našim korisnicima jamče prepoznatljivost, sigurnost i povjerenje u "Centaur cjeloživotni koncept ishrane".

Značaj pravilne ishrane nameće se kao važan faktor u očuvanju zdravlja i nezaobilazna je pretpostavka dobrobiti konja, što čini osnovu za postizanje boljih rezultata, kako u uzgoju tako i u sportu.

Pravilna i uravnotežena ishrana poboljšava tjelesnu kondiciju i performanse, povoljno utječe na raspoloženje i ponašanje konja te kvalitativno i kvantitativno nadopunjuje i amortizira anomalije u raspoloživosti pojedinih esencijalnih hranjivih tvari i elemenata u organizmu koje se javljaju kao posljedica razvoja, napornih tjelesnih aktivnosti, bolesti i si.

Neselektivni pristup pri hranjenju, svi bitni sastojci u svakoj peleti, potpuna probavljivost i mikrobiološka čistoća peletirane hrane jamče ravnomjernu opskbu konja svim nutrijentima, zadovoljavanje uzdržnih i specifičnih potreba uvjetovanih različitim disciplinama konjičkog sporta.

Certifikati

ISO 9001

iso kusic

 • Od 13.09.2002 tvrtka "Kušić promet" ima sistem kvalitete proizvodnje ustrojen prema ISO 9001-2000 certifikatu.
 • Više o ISO-u možete saznati ovdje http://www.iso.org/.

HACCP

haccp kusic

 • HACCP - Hazard Analysis Critical Control Point
 • Sustav upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda predstavlja sustavan pristup sprječavanju ili najvećem mogućem smanjenju rizika u prehrani.

Preuzimanje kataloga

centaur2020hr

Katalog Centaur 2020 [PDF 18.7MB]