kuskomagPreparat specijalno osmišljen kao dodatak za sve vrste nemirnih, nediscipliniranih i osobito temperamentnih konja. Posebice se to odnosi na toplokrvne pastuhe u njihovim ranim fazama života, odnosno u fazi potpunog spolnog sazrijevanja.

Preporuča se i kod konja koji su u treningu kako bi se moglo lakše s njima raditi i brže ih uvježbavati. Kod sportskih konja pokazali su se vrlo dobri rezultati u održavanju mirnoće i visokog stupnja koncentracije na gotovo svim vrstama nastupa, a time i boljih performansi i rezultata na natjecanjima

Kuškomag je našao primjenu i kod plašljivih konja.

Ovaj preparat djeluje na fiziološkoj bazi uravnoteživanja i postizanja stabilnosti nervnog sustava temperamentnih konja.

U sastav je ukomponiran značajan udio magnezija koji djeluje kao fiziološki antagonist kalciju kako bi se smanjile pretjerane ekscitacije i podražljivost na stresne faktore okoline. Tako djeluje kao efektivan antistres dodatak za sve situacije, a posebno na neželjene posljedice prilikom transporta.

Upotrebom ovog preparata konji dobivaju značajne količine vitamina E i selena koji pomažu u jačanju otpornosti i poboljšavaju stanične oksigenacije, te vitamina B kompleksa i važne aminokiseline triptofana koji omogućuju normalan "metabolizam neurona" i neurotransmitera.

Sastav:
vitaminsko-mineralna predmješavina, magnezij oksid, dekstroza, L-treptofan.

Način upotrebe:
umješavanje u hranu.

Doziranje:

  • Kod sportskih i radnih konja dovoljna je dnevna doza od 20 g (grla starija od 1 godine).
  • U vrlo temperamentnih konja povećati dnevnu dozu na 30 g po grlu

U 1 kg CENTAUR KUŠKOMAG dodano je najmanje (d.t.):

Vitamin E 10.000 mg
Vitamin B1 5.000 mg
Vitamin B2 1.500 mg
Vitamin B6 2.000 mg
Vitamin K3 120 mg
Niacin 2.000 mg
Kolin klorid 7.500 mg
Cink 8.500 mg
Selen 30 mg
Magnezij 10 %
Triptofan 5.000 mg
Dekstroza do 1.000 g
Aroma 2.000 mg

Pakiranje:
Kantice od 1 kg