kuskofit-premiumCentaur Kuškofit Premium je nova, poboljšana formula namijenjena svim vrstama i kategorijama konja, prije svega grlima koja su izložena velikim naporima sustava za kretanje. Zbog specifičnog sastava, ovaj proizvod je namijenjen i konjima koja imaju različite poteškoće sa kretanjem, vezane prije svega za probleme sa zglobovima, tetivama, ligamentima i manjim oštećenjima muskulature.

Centaur Kuškofit Premium sadrži visoku količinu glukozamin sulfata, prirodnog šećera dobivenog ekstrakcijom iz ljuštura školjaka. Glukozamin sulfat je ključna komponenta hrskavice, zglobne tekućine i vezivnog tkiva zgloba koja osigurava podmazivanje zglobne čahure i time sudjeluje u apsorpciji udaraca o hrskavicu. Kombinacija glukozamina i kondroitin sulfata ima izrazito učinkovito regenerativno djelovanje.

Kondroitin sulfat sam po sebi ima protuupalno djelovanje i pojačava snagu i elastičnost vezivnog tkiva. Osim prethodno navedena dva važna elementa, Centaur Kuškofit Premium sadrži značajne koncentracije kolagen hidrolizata i MSM-a (metilsulfonilmetana), esencijalnih elemenata za održavanje zdravlja zglobova. Kolagen hidrolizat je supstanca koja sudjeluje u izgradnji oko 30% svih tjelesnih proteina, a naročito je potreban u hrskavičnom završetku zgloba gdje djeluje podmazujuće. U kombinaciji s glukozamin sulfatom sudjeluje u rekonstrukciji oštećene hrskavice, te pospješuje regeneraciju i pokretljivost zgloba. MSM (metilsulfonilmetan) je izvor biološki aktivnog sumpora koji ima veliko značenje u detoksikaciji organizma i normalizaciji imunološkog sustava, te ima snažno protuupalno djelovanje. MSM omogućava stanicama organizma da se bolje obnavljaju i izmjenjuju tvari (zamjenjuju stare, istrošene stanice, novim – elastičnijim).

Kombinacije svih navedenih dodataka, uz Vitamin C kao modulatora imuniteta i elementa koji sudjeluje u izgradnji zdravog vezivnog tkiva, imaju značajnu ulogu u zaštitnim i regeneracijskim procesima čitavog lokomotornog sustava. Djeluju sinergistički u izgradnji i obnavljanju pojedinih anatomskih elemenata, sa posebnim naglaskom na zglobove. Imaju snažan pozitivan utjecaj na smanjivanje upalnih procesa u zglobovima - smanjuju otečenost i bolnost, čime značajno skraćuju vrijeme oporavka.

Sastav:
dekstroza, kalcij karbonat, vitaminsko-mineralna predmješavina.

U 1 kg CENTAUR KUŠKOFIT PREMIUM dodano je najmanje (d.t.):

Glukozamin sulfata 42.500 mg
Kondroitin sulfata 33.500 mg
Kolagen hidrolizat 145.000 mg
MSM 56.500 mg
Vitamin C 14.500 mg
Kalcij 3,5 %
Dekstroza 55%

Način upotrebe:
umješavanje u hranu.

Terapijsko doziranje:

  • 50 g (tijekom 15 dana)
  • 25 g (tijekom 10 dana)

Preventivno doziranje:

  • 25 g (tijekom 40 dana)

Pakiranje:
kantice od 1 kg