kuškofitSpecijalni pripravak za dodavanje ishrani konja u vrijeme najintenzivnijeg napretka i razvoja kostiju, zglobova, ligamenata i tetiva, kao i njihovoj zaštiti u starijoj dobi. Ovaj pripravak je namijenjen svim kategorijama konja kao dopuna osnovnog obroka u svrhu održavanja zdravlja u svim životnim razdobljima.

Kako je rast i razvoj skeleta kod ždrebadi i mladih konja specifičan, vrlo često se pojavljuje potreba dodavanja različitih pripravaka za pravilan razvoj kompletnog sustava za kretanje. Naime, konji imaju visoko težište u svom lokomotornom sustavu (visina grebena), a mišićna masa se prilično skladno povećava s razvojem, stoga je tendencija rasta kostiju veća u dužinu negoli u širinu. Ovakav napredak je posebno metabolički zahtjevan, posebice u gradivnim elementima skeleta - kalciju, fosforu, natriju, vitaminu D i drugima. Istodobno, od velike je važnosti razvoj i snaga ostalih elemenata skeleta - zglobova, ligamenata i tetiva jer upravo oni čine sustav za kretanje stabilnijim i sigurnijim.

Mlade životinje, radni i sportski konji često trpe velike promjene u metabolizmu skeleta upravo zbog velikih napora. Kosti i njihovi pripadajući elemelementi su cijeli život u konstantnoj izgradnji i razgradnji ovisno o naporima i općem stanju u organizmu. Upravo u tim razdobljima nužno je pravovremeno prepoznati potrebe za gradivnim elementima. Promjene koje nastaju na kostima obično su sporijeg tijeka, ali su zato vrlo često nepopravljive.

Iako su zahtjevi najveći na sami skelet, važno je usmjeriti pažnju i na muskulaturu jer snažno i zdravo mišičje uvelike olakšava postizanje stabilnosti cjelokupnog sustava za kretanje. Zato Kuškofit u svome sustavu sadrži velike koncentracije vitamina E i C, te mikroelementa selena koji direktno utječu na opću otpornost i predstavljaju prvu granicu u borbi protiv vrlo štetnih slobodnih radikala.

Sastav:
vitaminsko-mineralna predmješavina, dekstroza, kalcij karbonat, monokalcij fosfat,  sol,  DL-metionin.

Način upotrebe:
umješavanje u hranu.

Doziranje (namjenjeno za sve vrste konja):

  • ždrjebad - 15 g dnevno
  • odrasli konji, rasplodni pastusi i kobile - 30 g dnevno
  • sportski konji - 45 g dnevno

U 1 kg CENTAUR KUŠKOFIT dodano je najmanje (d.t.):

Vitamin A 3.500.000 i.j.
Vitamin D3 100.000 i.j.
Vitamin E 12.000 mg
Vitamin C 15.000 mg
Bakar 3.500 mg
Mangan 4.800 mg
Cink 10.000 mg
Selen 35 mg
Metionin 20.000 mg
Kalcij 10 %
Fosfor 4 %
Natrij 4 %
Magnezij 0,2 %
Aroma 2.000 mg
Glukozamin sulfata 12.500 mg
Kondroitin sulfata 1.950 mg
Dekstroza do 1.000 g

Pakiranje:
Kantice od 1 kg